Actueel

Verborgen Tuinen

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni deed het hospice mee aan de 'Verborgen tuinen'-route.

 

Lees meer »


Bezoek Japanners

 

Recent bracht een groep Japanners, afkomstig uit de gezondheidszorg, een bezoek aan het hospice. Zij waren erg geïnteresseerd in het reilen en zeilen van ons huis.

 

Lees meer » 


 

Meubilair bewonerskamers vervangen

Na 13 jaar intensief gebruik waren de bedden, matrassen en het niet-medisch meubilair dringend aan vervanging toe. Mede dankzij de giften van een aantal fondsen is nieuw meubilair aangeschaft en inmiddels is alles in gebruik.

Lees meer »


Studiedagen om kernwaarden 'tussen de oren' te krijgen

Het Hospice De Vier Vogels heeft vier waarden geformuleerd die de kern van het ‘zijn’ van het hospice weergeven: Eigenwaarde, Rust, Wijsheid en Geborgenheid. Iedereen die betrokken is bij het hospice wordt geacht naar deze kernwaarden te handelen. Bestuur, coördinatoren, verpleging en vrijwilligers. Om deze kernwaarden goed in te bedden in de organisatie, zijn twee studiedagen georganiseerd. Thema van de studiedag(en) was ‘In het hart van de zaak’. De dagen vonden plaats in het sfeervolle museum Oud Overschie.

 

Lees meer »


Nieuwe kleuren voor het hospice


Na een aantal weken afwezigheid wachtte mij een grote verrassing toen ik het hospice binnenstapte. De benedenverdieping had een metamorfose ondergaan. En wat zo bijzonder is, het is een subtiele verandering. Natuurlijk zijn de mensen hiervoor verantwoordelijk die het werk uitvoerden, maar Jolanda van Holten, vrijwilligster en binnenhuisarchitect, bedacht het ontwerp. Met dit ontwerp brengt zij ‘De Vier Vogels’ terug naar de natuur.

Lees meer »


 

Herdenkingsdienst hospice 6 november 2013

In de Kerk van de Doopsgezinde Gemeente Rotterdam werd op 6 november van dit jaar de herdenkingsdienst van het hospice gehouden voor de nabestaanden van de tussen mei 2012 en juni 2013 overleden bewoners.

Lees meer »


 

Hospice medewerkers leveren bijdrage aan boek over levenseinde-ervaringen

Onlangs kwam het boek In het licht van sterven. Ervaringen op de grens van leven en dood uit. Dit boek is geschreven door voormalig coördinator Ineke Koedam.

Lees meer »


 

Armbandjes uit Nepal

Speciaal voor het hospice zijn vijf verschillende armbandjes ontworpen met afbeeldingen van één van de vier vogels of het logo van het hospice. De productie van de armbandjes is georganiseerd en gesponsord door 'a beautiful story' in een fair trade atelier in Nepal. Ze zijn te koop voor € 7,50 per stuk. Het armbandje kan voor de één een herinnering vormen aan een ingrijpende periode waarin een dierbare is overleden, terwijl een ander het aanschaft louter om het hospice te steunen.