Mooie herdenkingsbijeenkomst


Sterker dan de dood is de herinnering die blijft. Dit was het thema van de herdenkingsbijeenkomst die in november plaatsvond. De jaarlijkse bijeenkomst van hospice De Vier Vogels werd dit keer gehouden in HAL4-aan-de-Maas.

Sfeervol
De zaal was zeer sfeervol ingericht met onder meer een tafel met de vier elementen: bloempotjes met aarde en vergeet-mij-nietjes, drijfkaarsjes, bloemen, de vogelkaars, een grasboeket en het groene tafelkleed met logo.

De stoelen voor de aanwezigen waren in een halve cirkel om de tafel gezet met uitzicht op de Maas met al zijn lichtjes. Er heerste een mooie stille sfeer.

Namen bewoners

De namen van alle bewoners die vanaf augustus 2015 tot en met juli 2016 in De Vier Vogels verbleven werden opgenoemd. Het deed zichtbaar goed om deze namen weer te noemen, om in de drukte van alle dag even stil te staan en een kaarsje te branden. Verrassend was dat zoveel mensen nog voor anderen een kaarsje wilde branden.

Take me as I am
Het koor droeg bij aan een warme Vier Vogels-sfeer. Zij sloten de bijeenkomst af met het lied 'Take me as I am'. Het was fijn om familie van de bewoners weer te spreken aan de bar die in dezelfde ruimte staat. Het heeft nabestaanden en medewerkers goed gedaan. Dank aan alle aanwezigen die huiswaarts keerden met een bladwijzer en vergeet-mij-nietje.

Onze kernwaarden zijn:

  • Eigenwaarde
  • Rust
  • Wijsheid
  • Geborgenheid