Uitje voor vrijwilligers


Ervaringen uitwisselen en soms ook kennismaken: dat is de bedoeling van het uitje dat eenmaal per jaar wordt georganiseerd voor de vrijwilligers van Hospice De Vier Vogels. Zij draaien wekelijks hun diensten, maar komen elkaar niet vaak tegen. Het uitje is een mooi moment om bij te praten en bovendien om even verwend te worden.

Zonnig welkom

Op zondag 25 september jl. kwamen de vrijwilligers bij elkaar in centrum Impact Hub in Rotterdam. Er waren zonnebloemen van Stichting Tulpen uit Rotterdam als zonnig welkom. Buiten klonk geroezemoes van de 1e Middellandstraat, binnen vertelde Dores Lignac, docente muziekgeschiedenis, hoe kunstenaars door de eeuwen heen thema’s als ziekte, verlangen, dood en hoop hebben uitgebeeld. Met bijzondere, soms bizarre schilderijen en mooie, soms grappige muziek liet Dores zien en horen hoe kunstenaars elkaar hebben genspireerd.

Klappen, buigen en springen

Na al dat luisteren, kwamen de vrijwilligers in beweging. Hilde Labadie, enthousiast muziekdocent, liet ze klappen, buigen en springen - als warming up voor de workshop canons zingen. En hoe mooi klonk dt!

Zonnebloem met gladiool

Het buffet na afloop uit de wereldkeuken van Dunya was super. Net als de zonnebloem met gladiool die iedereen namens “Tulpen uit Rotterdam” meekreeg naar huis. Het uitje voor vrijwilligers werd mede mogelijk gemaakt door Stichting Het Heilige Geest Huis. Onze hartelijke dank hiervoor.

Onze kernwaarden zijn:

  • Eigenwaarde
  • Rust
  • Wijsheid
  • Geborgenheid