Weekend is… koken in een hospice

De meesten van ons proberen de dood zoveel mogelijk te ontwijken, maar je zou kunnen zeggen dat Auke de Jong (51) hem elke week vrijwillig opzoekt. Sinds drie jaar werkt hij twee diensten per week in De Vier Vogels in Rotterdam.

Mooie cheque van Monuta voor vrijwilligerstraining

Op woensdag 6 juni 2017 ontving het bestuur een cheque van Monuta Help, ter waarde van 2000 euro.

Reportage TV Rijnmond over tekort vrijwilligers

Wij hebben dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers die ons team komen versterken. Op 1 mei 2017 maakte TV Rijnmond hier een korte reportage over die diezelfde avond in de nieuwsuitzendingen was te zien.

Nieuwsbrief nieuwe stijl

Sinds jaar en dag verscheen er één maal per jaar een nieuwsbrief van het hospice die per mail of per post werd verstuurd. Naast interviews, werden hierin verhalen over het reilen en zeilen van de Vier Vogels, informatie vanuit de coördinatoren en het bestuur of financiële overzichten beschreven.

Reportage over vrijwlligers Hospice

Freelance tekstschrijver Nienke Piena verwoordt de bijzondere verhalen van inspirerende mensen.
Recent interviewde zij vrijwilligster Eveline Mink en maakte zij een reportage over hospice De Vier Vogels.

Benieuwd naar deze artikelen? U vindt ze hier.

Mooie herdenkingsbijeenkomst

Sterker dan de dood is de herinnering die blijft. Dit was het thema van de herdenkingsbijeenkomst die in november plaatsvond. De jaarlijkse bijeenkomst van hospice De Vier Vogels werd dit keer gehouden in HAL4-aan-de-Maas.

Uitje voor vrijwilligers

Ervaringen uitwisselen en soms ook kennismaken: dat is de bedoeling van het uitje dat eenmaal per jaar wordt georganiseerd voor de vrijwilligers van Hospice De Vier Vogels. Zij draaien wekelijks hun diensten, maar komen elkaar niet vaak tegen. Het uitje is een mooi moment om bij te praten en bovendien om even verwend te worden.

Nieuwe tillift maakt bewoners mobieler

Vrijwilligers van Hospice De Vier Vogels helpen de verpleegkundigen regelmatig bij de verzorging van de bewoners. Samen kunnen zij de vaak kwetsbare mensen, met weinig energie en soms pijn, tactvol en fijngevoelig verzorgen.

Opvouwbare tillift verlicht werkzaamheden

De laatste jaren worden onze vrijwillige zorgverleners steeds meer geconfronteerd met de fysieke zwaarte van hun werk ‘aan het bed’.

Stille helden

Fotograaf Otto Snoek portretteert mensen die wat voor een ander doen. Hij noemt ze Stille Helden. Recent fotografeerde hij vrijwilligster Edith Bonnet, Maaike van Houten interviewde haar en een bewoonster.
Het artikel plus de foto verscheen onlangs in Trouw.