Bezoek Japanners

Op maandag 16 juni jl.ontvingen we in het hospice een groep van 23 Japanners, dieallen werkzaam zijn in de gezondheidszorg, zowel verpleegkundigen als mensen met een managementfunctie.

Ze wilden graag weten hoe een hospice er uit ziet en vooral hoe wij het hospcie georganiseerd hebben.

image/jpeg

De communcicatie verliep via Takashi Gotoh een Japanse tolk uit Amsterdam. Marjolein van het bestuur vertelde over het ontstaan van het hospice en Nelly vertelde over de gewone gang van zaken binnen het hospice. Vrijwilligers Ineke en Jacqueline beantwoorden vragen die aan hen werden gesteld. De Japanse bezoeker vroegen welke achtergrond zij hadden. Ze leken het vreemd te vinden dat de vrijwilligers geen verpleegkundige achtergrond hadden.

We hebben het huis laten zien en ook een bewonerskamer. Onderwijl stelden ze vragen. Bijvoorbeeld hoeveel verpleegkundigen er per dag zijn, of hethuis een bepaalde religieuze inslag had, hoe het ’s nachts gaat,etc.? We hebben het principe uitgelegd van de symboliek van de vier vogels.

image/jpeg

De serre en de tuin vonden ze geweldig! Na vele foto’s genomen te hebben, waaronder ook een groepsfoto, zijn ze weer vertrokken.

Als dank kregen we nog cadeaus in de vorm van lekkere koekjes, portemonnaies en een geldbedrag bij wijze van donatie. Ook zijn er veel emailadressen uitgewisseld. Het was een mooie ervaring.