Kerstviering 2013

Ook in het hospice is het jaar 2013 afgesloten met een gezellig samenzijn voor de beroepskrachten, de vrijwilligers en bestuursleden. Terwijl in de bewonerskamers beneden familie en patiŽnt bijeen zijn, wordt op de bovenverdieping de huiskamer in gereedheid gebracht om iedereen te ontvangen. Een van de bestuursleden heeft samen met een paar vriendinnen gezorgd voor een fantastisch ‘walking diner’. De lichtjes in de kerstboom flikkeren, de kaarsen branden en de sfeer in huis voelt vredig.


Rond vijf uur, als buiten helemaal donker is, wordt iedereen ontvangen met een glaasje prosecco. Vervolgens neemt de voorzitter van ons bestuur het woord om het jaar af te sluiten met een terugblik op de belangrijkste ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden. Uiteraard kijken we ook vooruit naar wat de toekomst ons gaat brengen. Hierna wordt door ons gelegenheidskoor een vertolking gegeven van een aantal kerstliederen. Het klinkt prachtig. Een van de vrijwilligers leest een eigentijds kerstverhaal voor en ondertussen bereiden de drie dames van de catering het diner voor. Zo nu en dan komt er familie van een bewoner boven om bestek te halen of eten op te warmen in de oven. Het is bijzonder om hen hierbij te mogen steunen want voor deze familie is het de laatste maal dat zij zo bijeen zijn. Als intermezzo speelt een buurmeisje van onze voorzitter een aantal stukken op haar harp. Het is bijna niet te geloven hoe een meisje van zestien dit prachtige geluid uit zo’n groot instrument kan krijgen.


De kerstcadeaus zijn dit jaar door een van de coŲrdinatoren gemaakt. Prachtige glazen hangers fonkelen aan een draad voor het raam en verspreiden een palet aan verschillende kleuren over het plafond. Terwijl we allemaal een kunstwerkje uitzoeken wordt de tafel gedekt en het eten opgediend. Genietend van alle heerlijkheden die ons worden voorgeschoteld en onder het genot van een glaasje wijn of sap, sluiten we met elkaar dit jaar af.

Eveline Mink (vrijwilligster)


(Met dank aan het Thurkowfonds voor hun financiŽle ondersteuning)