Mooie cheque van Monuta voor vrijwilligerstraining

Op woensdag 6 juni 2017 ontving het bestuur een cheque van Monuta Help, ter waarde van 2000 euro.

Reportage TV Rijnmond over tekort vrijwilligers

Wij hebben dringend behoefte aan nieuwe vrijwilligers die ons team komen versterken. Op 1 mei 2017 maakte TV Rijnmond hier een korte reportage over die diezelfde avond in de nieuwsuitzendingen was te zien.

Nieuwsbrief nieuwe stijl

Sinds jaar en dag verscheen er ťťn maal per jaar een nieuwsbrief van het hospice die per mail of per post werd verstuurd. Naast interviews, werden hierin verhalen over het reilen en zeilen van de Vier Vogels, informatie vanuit de coŲrdinatoren en het bestuur of financiŽle overzichten beschreven.

Reportage over vrijwlligers Hospice

Freelance tekstschrijver Nienke Piena verwoordt de bijzondere verhalen van inspirerende mensen.†
Recent interviewde zij vrijwilligster Eveline Mink en maakte zij een reportage over hospice De Vier Vogels.

Benieuwd naar deze artikelen?†U vindt zehier.

Mooie herdenkingsbijeenkomst

Sterker dan de dood is de herinnering die blijft. Dit was het thema van de herdenkingsbijeenkomst die in november plaatsvond. De jaarlijkse bijeenkomst van hospice De Vier Vogels werd dit keer gehouden in HAL4-aan-de-Maas.†

Uitje voor vrijwilligers

Ervaringen uitwisselen en soms ook kennismaken: dat is de bedoeling van het uitje dat eenmaal per jaar wordt georganiseerd voor de vrijwilligers van Hospice De Vier Vogels. Zij draaien wekelijks hun diensten, maar komen elkaar niet vaak tegen. Het uitje is een mooi moment om bij te praten en bovendien om even verwend te worden.

Nieuwe tillift maakt bewoners mobieler

Vrijwilligers van Hospice De Vier Vogels helpen de verpleegkundigen regelmatig bij de verzorging van de bewoners. Samen kunnen zij de vaak kwetsbare mensen, met weinig energie en soms pijn, tactvol en fijngevoelig verzorgen.†

Opvouwbare tillift verlicht werkzaamheden

De laatste jaren worden onze vrijwillige zorgverleners steeds meer geconfronteerd met de fysieke zwaarte van hun werk ‘aan het bed’.†

Stille helden

Fotograaf Otto Snoek portretteert mensen die wat voor een ander doen. Hij noemt ze Stille Helden. Recent fotografeerde†hij vrijwilligster Edith Bonnet, Maaike van Houten interviewde haar en een bewoonster.
Het artikel plus de foto verscheen onlangs in Trouw.†

Nieuw vogelvoederhuisje in de hospicetuin

Vorige maand is er een vogelvoederhuisje geplaatst in de tuin van het hospice. Een schenking van een oud-bewoner.†