"Hier staat de patiŽnt centraal"

Over ons huis aan de Mathenesserlaan

Ons hospice huist in een sfeervol, negentiende-eeuws herenhuis aan de statige Mathenesserlaan in Rotterdam Delfshaven. Het huis staat in een rustige omgeving, maar is niet ver verwijderd van de levendige winkelstraten.†
De vier kamers voor de†bewoners zijn licht, ruim en neutraal ingericht. Dat maakt het mogelijk om met persoonlijke spulletjes een eigen sfeer te creŽren.

Elke kamer is voorzien van een audioset, televisie, koelkast, telefoon en wifi en heeft een eigen badkamer met douche en toilet. Verder kunnen bewoners en hun bezoekers gebruik maken van de mooie serre, de bloemrijke tuin, de gezellige woonkamer met open haard en van de ruime keuken.

Dagvulling

De daginvulling is afhankelijk van wat voor de individuele bewoners mogelijk en wenselijk is.†Onze vrijwilligers kunnen samen met de bewoners naar buiten, bij de open haard zitten, voorlezen of een smakelijke maaltijd bereiden. Bezoekers zijn†elk moment van de dag welkom.

††

Partner, familie en vrienden

Ook voor de naasten hebben wij alle aandacht. Onze vrijwilligers doen klusjes als wassen en strijken, tot het bieden van een luisterend oor. Tegen een geringe vergoeding kunnen gasten gebruik maken van onze logeerkamer en kunnen zij mee eten.

††

Huisdieren

In overleg zijn kleine huisdieren welkom.

Informatiebijeenkomst

Iedere eerste woensdagmiddag van de maand organiseren wij een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Deze bijeenkomst duurt van 14.00 tot 15.30 uur. Wilt u zich aanmelden of wilt u meer informatie over deze bijeenkomsten? Neemt u dan telefonisch contact op met een van de coŲrdinatoren of stuur ons een mail.


"Dat het hospice meer inhoudt dan alleen eten en rusten, wordt me langzaamaan duidelijk. De angst, woede, het gemis en de uitvluchten verdwijnen. Wat volgt kan gerust een thuis op de grens tussen leven en dood worden genoemd. Het sterven wordt minder belangrijk." - een bewoner