Nauw met elkaar verbonden

Eigenwaarde, Rust, Geborgenheid en Wijsheid. Dat zijn onze kernwaarden. Deze proberen we als team van coördinatoren, vrijwilligers, verpleegkundigen en huishoudelijk hulpen uit te dragen, zodat ons huis een plek kan zijn waar mensen in rust op eigen wijze en met waardigheid kunnen leven en sterven.

 

Coördinatoren

Onze twee coördinatoren zijn verantwoordelijk voor coördinatie van de zorg, inzet van vrijwilligers en het dagelijkse reilen en zeilen van het huis. Tijdens kantooruren is minimaal een van hen aanwezig. Daarnaast zijn zij zeven dagen per week oproepbaar in de avond-, nacht- en weekenduren.

 

Vrijwilligers

Onze vrijwilligers zijn mensen met levenservaring, ze zijn contactueel vaardig, liefdevol en waar nodig terughoudend. Zij zijn vooral ‘aanwezig’ voor de bewoners in hun laatste levensfase. Waar nodig verrichten zij verzorgende handelingen aan het bed, verzorgen zij de maaltijden, schenken een kopje koffie of thee, verrichten kleine hand- en spandiensten, maken een praatje of lezen voor. Ook kunnen zij praktische werkzaamheden voor onze bewoners uitvoeren zoals het doen van de was, strijken, boodschappen halen en koken.

Tussen 07.00 en 23.00 uur zijn er altijd minimaal twee vrijwilligers aanwezig. Elke vrijwilliger is twee maal vier uur per week aanwezig. Zo voelen zij zich verbonden met het huis, met elkaar en vooral met de bewoners.

 

Bestuur

Het bestuur houdt zich niet zo zeer bezig met het dagelijkse reilen en zeilen van het hospice. De bestuursleden leggen zich vooral toe op een verdere consolidatie en het verwerven van een bestaansrecht als kleinschalig hospice in Rotterdam. Dat kleinschalige en het geven van individuele aandacht vinden de bestuursleden belangrijk. Ze willen er zijn ter ondersteuning van de bewoners, maar ook voor de mensen om hen heen.

 

Ons bestuur bestaat uit:

  • Marc van den Heuvel (voorzitter)
  • Hannagnes Faber (secretaris)
  • Cor Vonk (penningmeester)
  • Renee Hooijen (huisarts en hospice arts)
  • Marjolein Vierhout (lid)
  • Saskia van Hardenbroek (lid)

 

"Ik leer elke keer als ik hier ben. Het is een uitdaging om ook met familieleden om te gaan die het moeilijk hebben. Als zij uiteindelijk ook tevreden zijn, geeft mij dat een enorme kick."