Vrijwilligers bieden luisterend oor en praktische zorg

Onze vrijwilligers ondersteunen de verpleegkundige en de mantelzorgers in de persoonlijke verzorging van de bewoners en houden het huishouden van het hospice draaiende. Dat houdt in dat ze gastheer of gastvrouw zijn, koffie en thee serveren, boodschappen doen, koken, een luisterend oor bieden, voorlezen en waken. Ook ontlasten ze zoveel mogelijk de mantelzorgers door voor de bewoners te wassen en te strijken. Vrijwilligers werken altijd in (wisselende) koppels zodat zij onderling ervaringen kunnen uitwisselen. Dat levert vaak leuke sociale contacten op.

 

Eén of twee dagdelen van vier uur

In hospice De Vier Vogels werken de vrijwilligers wekelijks één of twee dagdelen van vier uur, waarvan eens in de twee weken een dagdeel in het weekend. We streven ernaar dat van 7.00 uur tot 19.00 uur twee vrijwilligers in huis zijn. Van 19.00 tot 23.00 uur is een vrijwilliger samen met de verpleegkundige in het hospice aanwezig. 

 

'Handen aan het bed'

Iedere vrijwilliger die bij hospice De Vier Vogels wil werken, volgt de praktische cursus ‘Handen aan het bed’. Samen met een verpleegkundige oefent u bijvoorbeeld hoe u een bed verschoont terwijl de zieke er nog in ligt. Of hoe u een zieke in en uit bed helpt, met zorg voor uzelf en voor de bewoner. Ook is er een korte inwerkperiode waarbij u met een ervaren vrijwilliger meeloopt en waarbij uw eigen houding en ervaring ten aanzien van sterven aan de orde komt. Regelmatig organiseert het hospice leerzame thema-avonden.

 

Informatiebijeenkomst

Elke eerste woensdag van de maand is er van 14.00 tot 15.30 uur een informatiebijeenkomst in hospice De Vier Vogels. Tijdens de bijeenkomst vertellen onze vrijwilligers over het huis, zijn geschiedenis en hoe het werk er in de praktijk uitziet. Er is een rondleiding en u kunt vragen stellen. Wilt u eens een informatiemiddag bijwonen, dan kunt u zich bij één van de coördinatoren opgeven via telefoon 010 - 244 95 52 of stuur een email naar info@hospice4vogels.nl.

 

Geïnteresseerd?

Na de informatiemiddag kunt u aangeven of u interesse heeft om vrijwilliger bij De Vier Vogels te worden. U krijgt een kennismakingsgesprek en mag vier keer met een dienst meelopen. Samen met u evalueren we deze vier diensten en kijken we of er een wederzijdse klik is. Is dat het geval, dan krijgt u een contract en een proefperiode van twee maanden. De Vier Vogels biedt een reiskostenvergoeding.

 


 

 

 

Flyer Vrijwilligers

Het hospice heeft dringend vrijwilligers nodig. Meer weten? Bekijk de flyer hier

 

TV Rijnmond

Op 1 mei 2017 maakte TV Rijnmond een korte reportage over de vraag naar vrijwilligers. 
Bekijk het filmpje hier.

 

Vrijwilligers vertellen
Een paar vrijwilligers van De Vier Vogels vertellen over hoe zij het vrijwilligerswerk ervaren.

Klik hier om het filmpje te zien.