Verborgen tuinen

Op zaterdag 14 en zondag 15 juni deed het hospice mee aan de 'Verborgen tuinen'-route.

 
Want we zijn natuurlijk heel trots op onze prachtige tuin die door veel van onze bewoners en hun familie zeer gewaardeerd wordt. De tuin wordt al jarenlang vol liefde en aandacht vooral bijgehouden door Therese, één van onze vrijwilligers, met zo af en toe hulp van de andere vrijwilligers.

 

image/jpeg image/jpeg

Een goede reden om onze deur open te zetten tijdens de Verborgen tuinen-route. Natuurlijk deden we dit in nauwe afstemming met de bewoners en hun familie.

We kijken terug op een prachtig weekend waarin we circa 170 mensen mochten ontvangen.
We hoorden veel enthousiaste reacties zodra mensen door de gang in de serre en de tuin kwamen. Een onverwachte oase van rust.


Bij een drankje en een hapje hadden we mooie gesprekken gehad met mensen uit de buurt die niet alleen interesse hadden in de tuin, maar ook in het hospice zelf. Een prettige manier om mensen eens een kijkje in het hospice te geven.

image/jpeg image/jpeg

 

Dat dit soort evenementen ook weer de contacten in de wijk versterkt, blijkt uit het feit dat we de heerlijke hapjes gratis hebben gekregen van bakker Sultan. Deze bakkerij is gevestigd op de Nieuwe Binnenweg 501.


Ook konden we alle bezoekers een zakje zonnebloemzaadjes mee geven van bloemist Stek eveneens gevestigd aan de Nieuwe Binnenweg, maar dan op nummer 195 b.

 

Lees ook het artikel uit het Algemeen Dagblad.