Verslag vrijwilligersdag

Rond twaalf uur verzamelen we ons aan de voet van de Euromast voor de jaarlijkse vrijwilligersdag. Het Sint Laurensfonds stelde geld beschikbaar om ons in het zonnetje te zetten tijdens de Dag van de Romantische Muziek.

We lopen het festivalterrein over waar het nu nog rustig is. Een aantal kent het Park niet goed en kijkt zijn ogen uit naar de gigantische oude en dikke bomen die het park sieren. Naast het hoofdpodium is een tent met stoelen en tafels voor ons gereserveerd. image/jpeg


Het festival wordt geopend door twee pianisten en we genieten van prachtige muziek. Na een concert van drie kwartier keren we terug naar ons eigen plekje. Hier drinken we een lekker wijntje en genieten van zon, bos en de gesprekken met elkaar. Inmiddels is het goed druk geworden en overal zitten mensen op kleedjes.

Het historisch besef wordt geprikkeld als je al die verklede mensen ziet flaneren. Langzamerhand krijgen we trek zodat we uitwaaieren over het festivalterrein om voor de inwendige mens te zorgen. Als we aan het eind van de middag weer verzamelen bij onze tent vinden er nog optredens plaats van een violist en twee dichters op het plankier voor onze tent.